Не мисля, че кабинетът на Главчев е съгласуван с някого от ГЕРБ. Не съм му звънял дори да му честитя, за да не излезе, че му се меся в работата. Чувам кулоарни слухове, че ще има сегашни министри, които ще останат - сред тях земеделският и транспортният министър. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на "Здравей, България".

По думите му Николай Павлов няма да бъде служебен министър на енергетиката, но е възможно това да е Владимир Малинов. "Когато ГЕРБ прави кабинет, ние носим ясна отговорност за имената, които предлагаме. Ние с ДПС имаме прагматични отношения - заедно подкрепихме прекратяването на руския петрол и сменихме горивото в АЕЦ "Козлодуй" с това на "Уестингхаус", посочи той. 

На крачка от служебен кабинет: Главчев ще съобщи имената на министрите на президента

Той определи думите на Денков, че Пеевски е най-голямото зло в страната, като лицемерие. "ПП и Пеевски са се срещали на кафе много пъти през последните 9 месеца. Цареше уникално задушевна атмосфера. Държаха се дружелюбно, но сега понеже влизат в предизборна кампания, реториката се промени. Викали са ме когато съм внасял предложение да спрем руския петрол. Денков се молеше да се спре това предложение, за да не скочат цените, което се оказа лъжа, само дето дадохме на руснаците 10 млрд. лева. 

Добрев определи задържания по разследването за контрабанда и подкупи в Агенция "Митници" Николай Николов-Паскал като митично лице, свързано с незаконна дейност от години. "От известно време се чува, че пак се занимава с тази дейност. Първият път, когато чух за канали за контрабанда, беше преди 2 години - по време или малко след първия служебен кабинет. Ставаше дума за камиони с тухли, за които се твърди, че всъщност са били маркови дрехи. Последно се чува, че си вървят канали, които въпросният Паскал е организирал още преди години, защитаван от държавата. ГЕРБ свали контрабандата на цигари от 23 на 3%. През последните 10-15 години не е живял в България, а в Гърция. Денков е прекият началник на ДАНС. Тончев беше назначен при първия кабинет на Стефан Янев. За мен не е случайно, че се арестуват шеф и зам.-шеф на Агенция "Митници" и остават за 72 часа зад решетките", коментира той.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня