Димитър Стоянов-Лудия е застрелян с ловна пушка
Димитър Стоянов-Лудия е застрелян с ловна пушка / БГНЕС
Димитър Стоянов-Лудия е застрелян с ловна пушка
77419
Димитър Стоянов-Лудия е застрелян с ловна пушка
  • Димитър Стоянов-Лудия е застрелян с ловна пушка

Майсторът на бойните изкуства Димитър Стоянов-Лудия е застрелян с ловна пушка 12-ти калибър. Стоянов беше убит снощи в Пловдив.

24 часа след стрелбата няма официални версии за убийството.

Разследването продължава, а прокуратурата и полицията отказват подробности.

Два сигнала са подадени снощи минути преди 20.00 часа на телефон 112. Първо е съобщено за прострелян 38-годишен мъж пред хотел край стадион "Лаута" в жк "Тракия", а след това за опожарен автомобил до мястото на престъплението до блок 20. Полицията изяснява дали има връзка между палежа и показния разстрел.

От прокуратурата също отказват подробности, за да не се пречи на разследването, съобщи за Дарик окръжният прокурор Румен Попов.

Часове след инцидента районът остана отцепен. На място заедно с наблюдаващия прокурор бе лично и шефът на полицията Пламен Узунов.

По непотвърдена инфомация срещу Димитър Стоянов е стреляно два пъти с пушка, докато се е прибирал със семейството си.

Убийството е сериозно организирано и след като има палеж на автомобил, явно става дума за професионално подготвени убийци, коментира пред Дарик кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, който е и председател на Федерацията по таекуондо. Той уточни, че не знае с какво, извън спорта, се е занмавал Стоянов.

Димитър Стоянов-Лудия беше заместник-шеф на федерацията по "Шу-ту". Стоянов е съпруг на топмодела Роси Черногорова. Двамата имат две дъщери.