/ БГНЕС
Със 120 гласа "за" депутатите освободиха освободиха от поста Пламен Георгиев
Крум Зарков
102116
Крум Зарков
  • Крум Зарков

Депутатите гласуваха предсрочното прекратяване на мандата на Пламен Георгиев, председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Със 120 гласа "за", "против" - 3 и "въздържал се" - 3 депутатите освободиха от поста Пламен Георгиев.

24 април: Шефът на КПКОНПИ трябва да премахне навеси от терасата на апартамента си
 

Антикорупционният шеф беше в дълъг отпуск, докато срещу него се води проверка на данъчните и прокуратурата след скандала с терасата и барбекюто му без документи.

Депутатите включиха оставката на Георгиев като извънредна точка в дневния ред на парламента.

Общинари оглеждат терасата на Пламен Георгиев

От своя страна, опозицията в лицето на БСП се обяви твърдо против спешното разглеждане на оставката на председателя на комисията Пламен Георгиев. По-рано бе станало ясно, че от Антикорупционната комисия е постъпила информация, че Георгиев е подал оставка, а звеното предлага тя да бъде приета от Народното събрание. Днес е последният пленарен ден преди едномесечната лятна отпуска на депутатите.

Крум Зарков от левицата обаче определи това като недопустимо. Червените настояха Георгиев да се яви лично в парламента. "Потвърждава се още една тенденция за специалните органи, които ще преборят корупцията. Всеки път едно и също - евродоклад, институция, скандал, евродоклад", коментира от парламентарната трибуна опозиционният депутат.

Ще съборят ли терасата на Пламен Георгиев?

В крайна сметка народните представители гласуваха предсрочното прекратяване на мандата на Пламен Георгиев - със 120 гласа "за", "против" - 3 и "въздържал се" - 3 депутатите освободиха го освободиха от поста.

БГНЕС