/ БТА
В предизборния период призоваваме българския народ към усърдна молитва за преодоляване на духовните язви и разделения, за възстановяване на институционалните устои на българското общество и държава.

Това призова Светият синод на Българската православна църква (БПЦ) часове преди старта на предизборната кампания за поредните парламентарни избори.

Ето кои са номерата на партиите и коалициите в бюлетината

„Нека с молитва се потрудим за духовното ни укрепване и обръщането на народа ни към Бога, от Когото е всеки съвършен дар (Як. 1:17), включително духовното ни пробуждане, духовното и физическо здраве и разбирателство на обществения организъм“, се казва още в изявлението. По думите на Синода българското общество минава през духовна и институционална криза. „Устоите на неговото единство и организация са подложени на сериозни изпитания", добавят от БПЦ.

От Светия синод коментират още, че най-големият дефицит на съвременния свят е дефицитът на покаяние. Според изявлението единственият надежден път към единството и напредъка на българския народ е пътят на покаянието.

Прокуратурата, ДАНС и МВР създадоха междуведомствено звено във връзка с изборите

„Покаянието означава промяна на начина на мислене, доверие на Бога повече, отколкото на себе си, отказ от егоизма, себелюбието, индивидуализма, гоненето на личния интерес. Означава да мислим, да живеем и да се трудим за Бога и за нашия ближен, осъзнавайки и борейки се със своята греховност“, пишат от Светия Синод.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня