Цветанов: В МВР оставям една подредена система и осъществени реформи
Цветанов: В МВР оставям една подредена система и осъществени реформи / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Две са основните версии, по които работи полицията във връзка с похищението на дъщерята на Брендо Лара. Това каза в интервю за БНТ министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов. С оглед на разкриване на престъплението обаче, МВР не съобщава подробности, макар че разследващите работят денонощно, увери той.

Цветанов подчерта, че стилът при отвличането на Лара Банева е доста по-различен от групата на "Наглите".

Вътрешният министър в оставка обяви, че не вижда аргументи за отстраняване на полицейските шефове в Благоевград след вчерашните сблъсъци между полицията и протестиращите, защото органите няма да допуснат нарушаване на обществения ред. Цветанов каза още, че има политици и престъпни групи, които се възползват от справедливите искания на хората и заподозря нечисти сценарии за провокации.

"Вече започва да се прилага действително един систематичен добре планиран сценарий с добри плакати, с добра организация - по начина, по който трябва да преминат тези протести, но за мен е важно, че полицията се старае максимално да не влиза в противоречия с протестиращите и разбира се, да бъде максимално толерантна, но се надяваме да има и подобно разбиране и от тези, които се стремят да правят провокативни действия спрямо българската полиция", посочи Цветанов и допълни, че "има доста хора, които имат интерес - както от политическата класа, така също от организираната престъпност, от престъпността като цяло, защото всичко, което реализирахме през последните четири години доведе до рязко ограничаване на възможностите за генериране на финансови средства от незаконна дейност на организираната престъпност".

Имахме недостатъци, но не трябва да се забравя работата, която беше свършена

"С премиера Борисов винаги сме се стремели да търсим начини за увеличаване на доходите", каза вицепремиерът в оставка Цветан Цветанов. Имахме недостатъци, но не трябва да се забравя работата, която беше свършена. Всичко направено в сферата на земеделието, инфраструктурата, културата беше свършено от това правителство. ГЕРБ ще представи предизборната кампания чрез реален отчет за реално свършената работа. Ще можем да покажем резултатите в предизборната кампания, обеща Цветанов. По думите му министър-председателят винаги се е вслушвал във финансовите експерти - в министъра на финансите Симеон Дянков, еврокомисаря Кристалина Георгиева.

МВР - подредена система

В МВР оставям една подредена система и осъществени реформи, каза още пред БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов. "Успяхме да дадем една по-голяма публичност на работата на МВР. Реформите в досъдебното производство, охранителна полиция, възстановяване на ГДБОП, успешните операции. Акцентът в бъдеще ще е въвеждане на нови технологии. Това са реформи, които ще продължат", допълни Цветанов.