Отвлякоха дъщерята на Брендо
Отвлякоха дъщерята на Брендо / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Отвлякоха дъщерята на Брендо
62207
Отвлякоха дъщерята на Брендо
  • Отвлякоха дъщерята на Брендо

Неизвестни отвлякоха дъщерята на сочения за „кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо. 10-годишната Лара е похитена рано сутринта във вторник пред дома си в столичния кв. „Бояна" минути, преди да бъде откарана на училище.

Прострелян е охранителят на детето - 32- годишният Борислав Ценов, който е настанен във Военномедицинска академия. Към момента няма информация каква е целта на похищението, а от прокуратурата и МВР отказват официални изявления.

Екшън сцената се разиграла малко след 7.30 часа сутринта пред луксозната семейна къща, която се намира на бул. „Пушкин" 90 в кв. „Бояна", в която 10-годишната Лара живее заедно с майка си Моника Добринова.

Малката Лара излязла за училище, придружавана от служител на СОТ 161, който охранява дома. Пред къщата е бил паркиран жълт автомобил „Шкода Октавия", с който гардът Борислав Ценов всяка сутрин карал детето на училище. Внезапно трима маскирани нападатели препречили пътя им и стреляли с автомат по охранителя.

Лара е качена в черен джип БМВ Х5, след което автомобилът потеглил към Околовръстното шосе. От полицията обясниха, че регистрационните табели на автомобила са откраднати от „Мазда".

Отвлякоха дъщерята на Брендо
netinfo

След стрелбата раненият охранител, който за момента е в стабилно състояние, е успял да каже, че детето е било невредимо. Простреляният гард е приет във ВМА адекватен, в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение. Мъжът е с наранявания на гръдния кош, прободна рана в левия бял дроб, както и счупено ребро. Следващите 5 дни ще са критични за 32-годишния мъж, категорични са лекуващите го медици. Според тях в момента опасност за живота на пострадалия няма. Специалистите обаче се въздържат от крайни диагнози, тъй като прободните рани криели рискове от усложнения, каквито не са изключени и при този случай.

Отвлякоха дъщерята на Брендо
netinfo

Ето какво коментира една от съседките на семейство Баневи непосредствено след инцидента: „Чух два изстрела. Показах се само през прозореца. Не видях нищо и реших, че може да съм се заблудила нещо, да е било шум от гуми на коли. Отворих прозореца, но не видях нито коли, нито нещо друго. Нормален комшия. Не ме е притеснявало, че го разследват. Този район е такъв, че тук навсякъде спират джипове, само такива коли се карат тук. По-надолу живее Таки".

Брендо не се е страхувал за живота си, а семейството му никога не е ползвало лична охрана, коментира пред Дарик адвоката на Евелин Банев Ина Лулчева: „Той никога не се е движел с охрана, нито бившата му съпруга или децата. Нямам информация да е имало заплахи. В момента не е безвластие. Ние имаме правителство, което е на власт, то е в оставка и то ни дължи тази власт. Надявам се, че няма да се жертва едно дете в името на някакви други битки".

По случая е образувано досъдебно производство за отвличане и опит за убийство. Бившата съпруга на Брендо Моника Добринова до този момент отказва да даде изявление за медиите.

Отвлякоха дъщерята на Брендо
netinfo

(снимката на момичето е от личния му профил във Facebook)

Евелин Банев-Брендо е подсъдим в дело за пране на пари. Той бе доведен в България от Милано, където италианските власти го разследват за трафик на наркотици. Брендо бе отведен в Софийския затвор, където чака делата си. Бившата му жена Моника Добринова, която е майка на Лара, бе засечена преди седмици да носи храна в затвора на Брендо.

На 15 февруари Софийcкият грaдcки cъд поcтaнови 7 години и 6 мeceцa зaтвор зa Eвeлин Бaнeв-Брeндо. Cочeният зa „кокaинов крaл" e обвинeн зa оргaнизирaнe нa прecтъпнa грyпa и прaнe нa над 2 млн. евро от контрабанда на наркотици.

На Банев е наложена и глоба от 30 000 лева и девет години лишаване от право да бъде управител и да осъществява търговска дейност. Освен това съдът реши, че Евелин Банев трябва да възстанови сумата от 21 млн, лева, изпрани чрез наркотрафик. Заедно с Брендо прeд cъдa ca изпрaвeни и бившaтa мy жeнa Моникa Добриновa, вдовицaтa Дecиcлaвa Дишлиeвa, и Cимо Карaйчeв, които полyчихa 3-годишни ycловни приcъди.

Cъдeбният зaщитник нa Брeндо aдвокaт Инa Лyлчeвa зaяви, чe щe обжaлвa приcъдaтa, тъй кaто нямa докaзaтeлcтвa зa извършeно прecтъплeниe, a в обвинeниeто имa ceриозни пропycки. Присъдата на Евелин Банев може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Отвлякоха дъщерята на Брендо
netinfo

Отвлякоха дъщерята на Брендо
netinfo