Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Днес премиерът Борисов лично обяви номинациите за нови министри на коалиционните партньори, каза пред журналисти в МС председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави, че Борисов е получил неговата пълна подкрепа.
 
„Всички в Коалиционния съвет сме единни в позицията си относно смяната на тримата министри. Ще се съобразим обаче и с позицията на НФСБ, че те ще гласуват против оставките“, каза Цветанов. По думите на Цветан Цветанов депутатите на НФСБ ще гласуват "против" оставките на тримата министри, но "за" новите предложения за тези постове.
 
"Интерпретацията и търсенето на провокация, че има различни мнения или разделение между Борисов и Цветанов или ПГ на ГЕРБ и премиера, са несъстоятелни тези" каза Цветанов.

Коалицията обяви имената на новите министри
 
"Хубаво е, че за разлика от коалиционните съвети, които за съжаление не ги провеждаме толкова редовно, с премиера Борисов си говорим ежедневно по няколко пъти и някой път дори се забавляваме на интерпретациите на изказвания в обратната посока", добави Цветанов.
 
„Нека Корнелия Нинова да бъде спокойна - няма никакво напрежение между Борисов и Цветанов и между Парламентарната група и премиера. Но не знам дали това важи за Парламентарната група на БСП, където Корнелия Нинова свежда решенията едностранно и еднолично и създава дискомфорт там. Молбата ми е да наблюдавате колко са депутатите от БСП, които участват в парламента - ако са над 20, явно има сериозен политически проблем за изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на БСП“, допълни Цветанов.

Предложените министри: Кои са Петя Аврамова, Александър Манолев и Младен Маринов?
 
„Цялостната професионална биография на Младен Маринов е минала в МВР. В момента е главен секретар там и по никакъв начин няма да има сътресения при освобождаването на поста министър от Валентин Радев“, каза Цветанов.
 
„Маринов ще получи пълната подкрепа на Вътрешната комисия на парламента, но и ще искаме изпълнение на политики, свързани с пътна безопасност и някои неща, свързани с регистрацията на автомобили. Знаете, че се коментира как да се промени мястото за регистрация на автомобили в София, защото към терените има много реституционни претенции. Бюрата за регистрация на автомобили в София - град и София - област може да бъдат изведени и това да стане на мястото на жандармерията“, каза Цветанов.

Най-големият полицейски синдикат не е склонен да даде толеранс на новия вътрешен министър
 
Той допълни, че съвсем скоро ще е ясен и човекът, който ще заеме поста главен секретар в МВР, като уточни, че това ще е вътрешен за системата човек.
БТА