/ БГНЕС
Три министерски оставки и трима нови министри ще бъдат гласувани от парламента в четвъртък. Това обяви след заседание на Коалиционния съвет премиерът Бойко Борисов. Той представи пред медиите и имената на новите министри. Министерството на вътрешните работи се поема от главния секретар на МВР Младен Маринов. За министър на транспорта е предложен заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Регионалното министерство ще оглави депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ ТУК

Нови министри
БГНЕС

Трите оставки и тримата нови министри ще бъдат гласувани в четвъртък. Това обяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти.
 
„В четвъртък ще влезем в парламента. Имаме мнозинство да бъдат подкрепени и трите. Чух много внимателно аргументите на НФСБ и Валери Симеонов. Има много истина в оценката на министрите, чух и мнението на Цветан Цветанов. Всяка партия иска да си защитава своето. Но затова и ние с Волен Сидеров и Каракачанов бяхме на мнението, че когато това ни прави различно от останалите, не можем да кажем, че имат вина за съответната катастрофа, но в същото време не можем да се направим, че нищо не се е случило, както в предишни правителства с други мандатоносители се случваше“, обясни Борисов.

Министерски съвет заседание
БГНЕС

Цветанов посочи кой от коалицията как ще гласува за оставките на тримата министри
 
За да не се спекулира с имена, той каза кандидатите, върху които са се спрели и са постигнали единодушие. За Министерството на транспорта, електронните технологии и съобщенията е предложен Александър Манолев. За министър на вътрешните работи - сегашният главен секретар Младен Маринов и за министър на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова.
 
Следващото заседание на коалиционния съвет ще е след една седмица, тъй като един от упреците е, че Съветът не се събира редовно и това води до разнопосочност в публичното говорене, обясни още Борисов.

Най-големият полицейски синдикат не е склонен да даде толеранс на новия вътрешен министър

Волен Сидеров
БГНЕС

A на влизане в Министерския съвет лидерът на „Атака“ Волен Сидеров заговори за заговор срещу премиера и то от най-близкото му обкръжение:
 
„Аз започвам да подозирам, че има нещо като заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него. До тук ще спра. Не искам да развивам интриги, но не мога да не ги говоря тези неща, защото ги виждам“, каза Сидеров.
 
След заседанието на Коалиционния съвет председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отхвърли предположението на Сидеров. Цветанов подчерта, че между него и премиера няма напрежение. Разногласия нямало и между Борисов и парламентарната група на ГЕРБ.