Цветанов не знае за депутати от ГЕРБ, които искат да се присъединят към БАСТА
Цветанов не знае за депутати от ГЕРБ, които искат да се присъединят към БАСТА / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Цветанов не знае за депутати от ГЕРБ, които искат да се присъединят към БАСТА
66474
Цветанов не знае за депутати от ГЕРБ, които искат да се присъединят към БАСТА
  • Цветанов не знае за депутати от ГЕРБ, които искат да се присъединят към БАСТА

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че няма информация депутати от партията да водят разговори с основателя на партия БАСТА Мирослав Найденов.

„Нямам такава информация. Правото на всеки един демократично мислещ български гражданин е да направи своя избор. Всеки един, който смята, че може да прави какъвто и да е политически проект, който смята, че може да се занимава с политика, нека да го прави. Това е изключително трудна работа и знам какво съм направил аз през всичките тези години от момента на учредяването на политическа партия ГЕРБ. Обиколките, които съм направил", коментира Цветанов.

Запитан от журналисти дали е сигурен във всичките си депутати, бившият вътрешен министър отговори: „Вие сигурни ли сте във всичко, което е около вас. Аз мога да кажа, че колегите са изключително отговорни, те са поели своя ангажимент към избирателите си".

Цветанов подчерта, че всеки има право да избере дали да продължи да бъде част от ГЕРБ или не, но не отговори категорично, дали са ясни имената на евентуалните отцепници: „С какво да ги идентифицирам. Виждате, че и това ухо, което се говореше постоянно и се спекулираше, накрая се стигна до там, че цялата кампания мина за незаконни разпореждания и подслушвания, а в един момент се оказа, че има неупражнен контрол - упражнен контрол върху какво?! Кажете ми едно незаконно подслушване или един разговор, който да е осъществен по мое разпореждане".

Преди две седмици в ефира на Дарик Найденов обяви, че води разговори с действащи депутати от ГЕРБ, които имат желания да напуснат партията на Бойко Борисов заради фактора Цветанов в структурата.