Цветанов е категоричен - остава в ГЕРБ „доживот”
Цветанов е категоричен - остава в ГЕРБ „доживот” / снимка: БГНЕС

През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети, каза в село Жълт бряг зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. По думите му приоритетите са европейското членство на страната и изпълняване на ангажимента, който има България към евроатлантическото членство.

Той коментира още, че това, което правят днешните управляващи, е да дискредитират политическия си опонент, но не и да правят реални политики, които да достигат до хората, съобщи пресцентъра на партията в Сливен. Цветанов е открил в селото ремонтираната със средства на партията джамия.

Според Цветанов, ако се отиде на предсрочни избори, едни от важните приоритети е управленската програма по секторните политики, но преди всичко трябва много сериозно да се говори за нова конституция, за да се направи промяна в държавното управление.

Аз съм отдаден изцяло на ГЕРБ, така че ще остана в ГЕРБ до края на живота си, обясни още Цветан Цветанов при посещението си в село Жълт бряг. На въпрос на БГНЕС по повод изказване на Мирослав Найденов, че отцепилите се двама депутати от ГЕРБ - Светлин Танчев и Георги Марков, са негови приближени и това дава повод да се мисли, че Цветанов прави нова партия, той отговори, че за първи път през живота си членува в партия и не мисли да прави друга партия.

Относно това, че Цецка Цачева ще замества Бойко Борисов в Парламентарната група на ГЕРБ, Цветанов заяви, че ръководството така е решило.

„Има много работа, която трябва да се върши в парламента, а знаете, че моята основна роля като зам.-председател на партията, е да бъда постоянно в движение и да мога да се срещам с всички наши структури по места”, заяви Цветанов. Той допълни, че ГЕРБ има много добри кадри, които могат да изземват функции, разпределяни досега само между и Борисов. Според него силата на една партия е именно в кадрите, на които да може да възлага определени отговорности.