Цонев: Складовете за боеприпаси в страната вече са безопасни
Цонев: Складовете за боеприпаси в страната вече са безопасни / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Ситуацията в Челопечене е нормална и всички складове за боеприпаси в страната са вече безопасни. Това каза министърът на отбраната Николай Цонев при подписването на споразумение с вътрешния министър Михаил Миков за пускането на 2 хеликоптера, които ще следят за правилното движение по магистралите и ще бъдат готови да оказват първа помощ на пострадалите в катастрофи.

Министърът на отбраната Николай Цонев заяви, че операцията в Челопечене вече привършва. По думите му всички нередности свързани със складове за боеприпаси в страната са отстранени: Всичко е нормално и няма никакви опасности. Проверката приключи, всички складове са абсолютно безопасни, нередностите, където ги имаше, са отстранени. Складовете със стратегическо значение да бъдат охранявани от военни полицаи.

Началникът на Военномедицинска академия генерал Стоян Тонев каза, че настаненият в болницата изпълнителен директор на ФК „Литекс” Ангел Бончев е вече добре физически , но страда от краткосрочна амнезия: Физически е вече един здрав човек. Първия ден психически беше превъзбуден, в момента е в депресивно състояние. Обикновено психиатрите казват, че до десет дни трябва да се възстанови. Преувеличени са нещата за физическия тормоз. По-скоро е изцяло психическия тормоз, другото е нещо допълнително, не основно.