Чомаков се отказа от битката за кмет на Пловдив
Чомаков се отказа от битката за кмет на Пловдив / netinfo

Кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков се отказа от битката за трети мандат, научи Дарик радио.

Градският лидер на управляващата 17 години града партия СДС, Николай Караиванов, потвърди информацията. Според него до момента няма заявка от Чомаков за кандидатирането му за кмет на Пловдив. Времето за това процедурно изтече днес. Чомаков спази определения от НИС срок, до 25 август всички кандидати на СДС за участие в изборите да направят заявки за това. Очаква се официално изявление от кмета Чомаков за мотивите му. Днес той не вдига телефона си. През седмицата Чомаков отложи предварително обявено награждаване на представителен отбор парашутисти за понеделник, нямаше го и на проведената вчера в Пловдив извънредна сесия на Общинския съвет.

При това положение, най-вероятно градският лидер на сините в града Николай Караиванов ще се кандидатира за кмет, както съобщихме вече му е предложено.

До 1 септември СДС ще оповести кандидата си за Пловдив.

Относно евентуалната подкрепа от СДС за кандидатурата на Георги Гергов за кмет, както вече Дарик информира, сините са разделени.

Част от членовете може да го подкрепи, но друга не го припознава като свой кандидат, защото не се покрива с представата им за десен кмет.