Четирима българи бити заради агитката на „Динамо”
Четирима българи бити заради агитката на „Динамо” / снимка: Gulliver/Getty Images

Четирима българи са пострадали жестоко заради агитката на „Динамо” (Загреб), съобщава в. „Стандарт”. Те са били приети в тежко състояние в „Пирогов” още във вторник.

Тогава според очевидци ултраси на ЦСКА организирали мащабна наказателна акция срещу хърватите. Първите бригади от Загреб пристигнали два дни преди мача с „Лудогорец”.

„Лошите сини момчета” си имали закачка по интернет с представители на „армейската” агитка, които решили да ги посрещнат подобаващо. Вместо тях обаче изгорели невинни. Ударна група объркала четири родни студенти с хървати.

Причината е, че две от момчетата били доста високи на ръст и със светли коси. Нападатели изскочили от микробус и няколко коли и зверски помлели карето. На един от пострадалите му предстои операция на ръката, на друг пък кракът му бил горен с факла. По-късно ситуацията се повторила с група от турски туристи, която също се озовала в „Пирогов”.

45 привърженици на „Динамо” (Загреб) бяха задържани на 3 октомври в различни столични районни управления „Полиция”. 22-ма от тях бяха отведени за прояви на спортно хулиганство, а други 21 - за неизпълнение на полицейско разпореждане и осуетяване на полицейска проверка. Двама са били прибрани след обвинение в кражба.

Вчера Софийски районен съд разгледа делата на 29 от задържаните в София ултраси. Осем от феновете са оправдани, а на останалите 21 са наложени глоби в размер от 200 до 500 лева и забрани за посещение на спортни мероприятия за срок от 1 до 2 години.