БСП
БСП / DarikNews.bg
БСП обвини властта в репресии и политически натиск над техни кандидати и симпатизанти след изборите. Затова и червените ще сигнализират всички европейски посланици, Европейския съвет и ОССЕ как е протекъл изборния процес.

Равносметката от вота - 95 досъдебни производства, отчете МВР-шефът

Социалистите се заканиха и че ще задават на министрите въпроси в парламентарния контрол за всеки конкретен случай.

"Застъпници в Благоевград получиха предупреждение за уволнение от работа, в Дупница служител на ВиК, също е заплашен от уволнение. Наш кандидат за общински съветник в Пазарджик получи заповед за данъчна проверка, в Септември е уволнена дисциплинарно учителка в детска градина, член на БСП, само защото е отказала да подписва документи с невярно съдържание. Свекърва на наш кандидат за общински съветник в Перник е уволнена от кметството в Кладница", даде примери соцлидерката Корнелия Нинова.

В Копривлен гласували с химикал със симпатично мастило

От натиск се оплака и кандидатката за кмет на Ловеч от БСП Радина Банкова. По думите й два дена след изборите е била посетена от призовкар на ЧСИ, защото имала огромни задължения към НАП, а това не отговаряло на истината. Също така и сметките й били запорирани.

ГЕРБ ще анализира резултатите от местния вот

"Моята фирма е износител и обикновено ситуацията, в която се намираме, е възстановяване на ДДС, няма как да изпаднем в ситуация да дължим големи суми. Изпълнителното дело е образувано на базата на удостоверение на НАП с неверни данни. Сега трябва отново да изискам удостоверение по ДОПК, с което да удостоверя, че не дължа никакви суми към данъчната администрация, за да докажа, че този запор и политически нитиск са без основание", разказа Банкова.