Българският и Македонският червен кръст ще си сътрудничат
Българският и Македонският червен кръст ще си сътрудничат / netinfo
Българският Червен кръст и Македонският Червен кръст ще подпишат утре споразумение за сътрудничество. Това съобщиха от пресслужбата на БЧК. Церемонията по подписването ще бъде в сградата на БЧК в столицата. Споразумението ще бъде подписано от председателя на Македонския Червен кръст Йованце Дамяновски и от председателя на БЧК Христо Григоров.

Дружествата на БЧК и Македонския Червен кръст ще се ангажират да продължат традиционното си добро сътрудничество в хуманитарната област. Двете организации ще обменят опит и добри практики в областта на стратегическото планиране, въвеждането на елементите на съвременния доброволчески мениджмънт,

наблюдението и оценката на проекти и програми. Съгласно споразумението дружествата ще си оказват взаимна подкрепа при подготовката и оказването помощ при бедствия.

Специалисти от Планинската спасителна служба на БЧК ще предоставят опит, обучение и цялостна подкрепа за развитието на Планинската спасителна служба в Македония. Двете национални дружества ще продължат доброто си сътрудничество в сферата на водното спасяване.

БЧК се ангажира да подкрепя Македонския Червен кръст в развитието на програми и дейности в сферата на нелегалния трафик на хора.