Взрив избухна до сградата на българското посолство в Черна Гора
Взрив избухна до сградата на българското посолство в Черна Гора. То се помещава в бизнес сграда, в която се намират различни институции, включително и българското посолство.

Взривът се е случил в 4,30 сутринта. Разбирате, че няма как да бъда в сградата на посолството. То се намира в една от най-модерните офис сгради в центъра на Подгорица, където се помещават още няколко институции. Този инцидент е крайно неприятен, но няма място за драма. Мога да информирам отново, че щетите, които са нанесени, са материални, леки”, разказа посланикът ни в Черна гора Меглена Плугчиева, предаде NOVA.

Взрив до българското посолство в Подгорица

Аз, като посланик, не мога да се произнасям за причините. Това е в компетенциите на разследващите органи, които се занимават със случая. Надявам се в скоро време да се произнесат.  Посолството работи при нормален режим на работа. Няма пострадали хора. Материалните щети, които са нанесени, се надявам много бързо да бъдат възстановени”, заяви още посланичката.
Тя разкри, че днес има среща с шефа на полицията и ще иска от него по-засилени мерки.

Пред заведението, в непосредствена близост до вратата му. Има камери, които са заснели всичко. Нашата алармена система също действа. Аз бях събудена от системата за сигурност, която действа в посолството. Всички, което ние трябваше да направим, е направено. Информирано е своевременно външно министерство”, заяви още Плугчиева.
„Ударът не е насочен срещу посолството и нашата страна. Искам да изразя увереност и надежда, че не само такива новини ще текат от страна на българското посолство, а и добри новини”, увери тя.

Още по темата гледайте във видеото.