България няма идея да става буферна зона по отношение на бежанския поток
България няма идея да става буферна зона по отношение на бежанския поток / БГНЕС

Не е обсъждана възможността България да стане буферна зона по отношение на бежанския поток. Не виждам разумни основания това да се случи, коментира министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

България и Бавария разширяват взаимодействието си в борбата срещу тероризма и овладяване на нелегалната миграция. Това е заложено в декларация за полицейско сътрудничество, което подписаха вицепремиерът Румяна Бъчварова и държавният министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на провинция Бавария Йоахим Херман.

Той е на двудневно посещение в България по покана на вицепремиера Бъчварова. В рамките на визитата си той има срещи с президента Росен Плевнелиев и с министър-председателя Бойко Борисов.

България няма идея да става буферна зона по отношение на бежанския поток
netinfo

По думите й това споразумение разширява добрите отношения между България и Бавария.

С полицията на Бавария работим по различни направления, а в контекста на миграционната вълна е важно да обменяме опит. Засиленият граничен контрол е наш основен приоритет, припомни Бъчварова.

Искаме да разширим контактите си и да работим съвместно, каза Йоахим Херман и обясни, че така сътрудничеството на полицията ще е в интерес на хората. Според него именно така може да е работи срещу трафика на хора и наркотици, насилствената проституция и други.

Източник: БТА