БСП
БСП / БТА
Националният съвет на БСП се събра на заседание, на което ще реши дали парламентарната група ще подкрепи проектокабинета на номинирания за министър-председател от "Има такъв народ" Пламен Николов.

Пламен Николов: Мандатът може да бъде върнат изпълнен на президента преди петък

Членове на Националния съвет на партията коментираха, че очакват да чуят дали ще има писмено споразумение и каква е "цената на подкрепата".

"Трябва да чуем дали ще има писмено споразумение, на базата на което да се обуславя една или друга подкрепа. Трябва да видим дали има и червени линии, които ние ще поставим и които ще бъдат разграничителни'', заяви Калоян Паргов, лидер на столичната организация на БСП.

ИТН призоваха ИБГНИ, ДБ и БСП да подкрепят правителството, ако припознават приоритетите им

Преди пленума служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов коментира, че Националният съвет дължи на членовете и избирателите на БСП споразумение с ясни и конкретни ангажименти за определен срок като условие за подкрепа на правителство в този парламент, съобщи БТА.

Относно изчетените от трибуната на парламента приоритети, за които ИТН очаква подкрепа, той каза, че това трябва да залегне в официално споразумение, просто изявление не било достатъчно. По думите му, ако "Има такъв народ" откажат да подпишат, ще е за тяхна сметка.