/ БГНЕС
БСП поиска да бъдат публично оповестени политиците, финансирани от КТБ
94304
БСП поиска да бъдат публично оповестени политиците, финансирани от КТБ
  • БСП поиска да бъдат публично оповестени политиците, финансирани от КТБ
БСП иска да бъдат оповестени политиците, които са били финансирани от КТБ. Това каза председателят на партията Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Делото за източването на КТБ вече е в съда

Вчера специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по КТБ и обяви публичен документ, озаглавен "Общ поглед върху модела "КТБ". В този документ и в публичните изявления на прокуратурата има констатация, че от КТБ са финансирани политици, посочи лидерът на социалистите.

"Днес изпращаме писмо до специализираната прокуратура, до административния ръководител - прокурор Иван Гешев, в което молим да бъде оповестен списъкът на политиците, които са финансирани от КТБ", заяви тя.

Прокурор Гешев: КТБ е най-голямата финансова измама в новата българска история

По думите й КТБ е огледало на целия преход - бизнес интереси, икономически, политически интереси, в обвързаност и задкулисно, в защита на лични интереси, съмнения за престъпления и всичко това на гърба на народа. Затова според социалистите има нужда от пълна прозрачност по случая.

Плевнелиев: Казусът "КТБ" трябва да се разрови до дупка (ВИДЕО)

"Смятаме, че с това разследване и с връщането на чувството за справедливост, можем да сложим край не само на модела "КТБ", а на политиката на прехода, правена по този начин - задкулисно, от личен интерес, за пари, обвързаности, особено на политическата класа. Ето защо имаме нужда - и ние, и обществото, от пълна прозрачност", добави Нинова.