/ БСП
БСП внасят сигнал до главна прокуратура на база на интервю, че кметът на София Йорданка Фандъкова не изключва корупция в СО. Това съобщиха от партията на брифинг.

По-рано БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов и столичния кмет Фандъкова. То бе отхвърлено от парламента, предава NOVA.

Заради инцидента с починалото момче: Главният архитект на Район „Триадица“ подава оставка

"За съжаление управляващото мнозинство всячески се опитва да скрие корупцията и това как се управлява България. Във всяка нормална държава първият, който трябва да си отиде е кметът. 

Те ще си намерят бушон, но нашето искане е да се хване токът на корупцията. Затова ние, колкото и да се опитват да скрият, ние ще продължим да искаме", заяви Христо Проданов.

НС отхвърли предложението премиер и кмет да бъдат изслушани

"Ние ще настояваме председателя на СОС да свика извънредно заседание, за да бъде изслушан кмета и главния архитект, за това наясно ли са колко са незаконните обекти", допълни Проданов.

Той заяви още, че покровителството води до отнемане на човешки животи. Според Георги Свиленски, пък такива действия и павилиони няма как да станат без политически чадър.
nova.bg