БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на телевизия
БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на телевизия / БГНЕС
БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на телевизия
99010
БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на телевизия
  • БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на телевизия
БСП внесе в СЕМ документи да създаването на собствена телевизия - Българска свободна телевизия. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обясни, че заложената финансова рамка е 2 млн. лева. Целта е до декември телевизията да стартира. Идеята на телевизията е да не бъде партийна, а обществена, обясни замисълът лидерът на БСП.

"Има доста подадени кандидатури за работа. Първата стъпка е да подадем за лиценз и след това вероятно ще пристъпим към конкурс, подбор на журналисти, но има доста желаещи", каза Нинова. Тя беше придружена от Любомир Коларов, който се очаква да оглави телевизията.

БСП подаде документи в СЕМ за регистрация на телевизия
БГНЕС

"Не означава, че обезателно от сутрин до вечер ще има някакви партийни постулати. Искам да ви кажа, че когато бях председател на комитета по пощи и далекосъобщения*, съм раздал огромно количество лицензи на много телевизии и всички се биеха в гърдите, че до края ще бъдат винаги верни с нашата партия. Оказа се, че не е така и затова се наложи ние да направим телевизия, която действително да отразява истината за ситуацията в страната и затова девизът на нашата телевизия е "Бъди свободен", каза Коларов.

Парите, предвидени за телевизията са от партийната субсидия. Със създаването ѝ Корнелия Нинова изпълнява едно от обещанията, които даде докато се бореше за лидерския пост.
 
*Коларов е бил председател на Комитета за пощи и далекосъобщения в периода 1995-1997 година