/ БТА
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че очаква до края на деня окончателния вариант на коалиционното споразумение. Това съобщи тя пред журналисти в парламента. Готвеното коалиционното споразумение се очаква да бъде подписано от четирите формации в парламента: "Продължаваме Промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".

Нинова след консултациите: Първо коалиционното споразумение, после министри и постове

"До края на деня ще го имаме окончателния вариант", каза Нинова, след което отклони въпросите, свързани с броя на министерствата, които евентуално БСП би получила. От думите й стана ясно, че вчера е била проведена среща с "Продължаваме Промяната", по време на която критичните бележки са били изчистени.

Корнелия Нинова съобщи, че между БСП и мандатоносителят вече нямало разминавания.

"Чакаме одобрението на другите коалиционни партньори. При нас още вчера са изчистени допълнителните въпроси. Чакаме одобрението на другите, за да можем да излезем пред Националния съвет със сериозно предложение", обясни Нинова.

Атанасов: Има риск от партийна феодализация на министерствата (ВИДЕО)

Нинова уточни, че разминаването е било в обособената законодателна програма на бъдещото мнозинство, където е имало пропуски най-вече по отношение на социалната сфера. Сред тях тя визира увеличението на майчинството, безплатните лекарства за деца, плащанията за второ и трето дете.

Нинова информира, че Националният съвет на партията, от който се очаква да одобри бъдещото коалиционо споразумение, ще бъде насрочен в момента, в който от БСП получат от мандатоносителя окончателния вариант на документа.
БТА