БСП към кабинета в оставка: Спрете с кадровите назначение в последния момент
БСП към кабинета в оставка: Спрете с кадровите назначение в последния момент / БГНЕС, архив
БСП към кабинета в оставка: Спрете с кадровите назначение в последния момент
91313
БСП към кабинета в оставка: Спрете с кадровите назначение в последния момент
  • БСП към кабинета в оставка: Спрете с кадровите назначение в последния момент

БСП обвини управляващите, че правят редица кадрови назначение в последния момент, след като подадоха оставка. Социалистите поискаха властта да спре разпоредителни сделки, които се извършват в момента.

„Какво се случи за тази седмица? В проектната компания, която се занимава с газовата връзка в Министерство на енергетиката се назначи съпругата на Николай Младенов", заяви Жельо Бойчев и продължи:

Премиерът Бойко Борисов освободи двама зам.-министри

"В Министерството на външните работи - министър Митов може би е отличник. Освен че двама от неговите заместници - Валентин Порязов и Румен Александров вече заминават посланици, постоянният секретар също заминава посланик. Това, което правят в МВнР е да отворят назначение на всички позиции, като започнат от постоянен секретар - обръщам внимание, че това е най-висшата дипломатическа длъжност с мандат 4 години, и оттам надолу ръководител на инспектората, генерален директор на всички ключови дирекции в Министерството. Какво ще прави новият министър, когато дойде".

Той обърна внимание, че другият „любимец" на ПГ на „БСП лява България" е министър Ненчев: Настояваме да спре подготовката за продажба на над 220 декара на атрактивни земи по Българското Черноморие, за които се твърди, че е отпаднала необходимостта да бъдат позовани от Министерството на отбраната".