БСП избира между Калфин и Сталев за кмет на София?
БСП избира между Калфин и Сталев за кмет на София? / снимка: BGNES

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и бившият ни посланик в Турция – Стоян Сталев са двете имена с най-големи шансове към този момент да бъдат издигнати за кандидат- кмет на София от БСП, научи Дарик.

След заседание на Градския съвет на партията вчера, стана ясно, че номинациите са сведени до две- чисто политическа и по-широка.

Официално кандидатът на социалистите ще бъде обявен на традиционните тържества на Бузлуджа на 1 септември.

След заседание на Изпълнителното бюро на партията, социалистите обявиха, че в началото на септември трябва да е ясен кандидатът на гражданското сдружение в Кърджали. Засега се знае, че не трябва да се следва теснопартийния модел нито подход, който да доведе до междуетнически сблъсък. В Кърджали Бойко Борисов работи за ДПС, посочи секретарят на БСП Антон Кутев. По думите му така се обезсмисля варианта за предварителни избори в града.

В Благоевград се вървяло към подкрепа на кандидатурата на настоящия градоначалник Лазар Причкапов. Все още няма окончателно решение за кандидатите на социалистите във Враца и Ямбол. И в двата града остава възможността за повече от една лява номинация.

Председателят на националния предизборен щаб на БСП – Евгени Узунов прогнозира, че дублиращите се леви кандидатури на местните избори ще са по-малко от преди.

Градската организация на БСП в София не е обсъждала възможността да подкрепи номинирания вчера от Демократическата партия треньор на националния отбор по баскетбол Константин Папазов.