Борисов: За медиците е направено всичко, но дипломацията се проваляше
Борисов: За медиците е направено всичко, но дипломацията се проваляше / netinfo
По повод призивите на Либия арабските държави да скъсат дипломатическите си отношения с България заради помилването на медиците при завръщането им от затвора в Триполи, в „Седмицата” на Дарик неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че осъдените на доживотен затвор медици е могло проформа да се приведат в български затвор и там по-късно вицепрезидентът Ангел Марин да ги помилва.

Според Борисов българското общество и медии са направили всичко възможно да защитят българските медици, но години наред българската дипломация се е проваляла. Според него дипломатите ни са допуснали грешка, като са помилвали медиците на летище София.

По повод решението на Народното събрание за отпадане на принципа на уседналост за местните избори, Борисов заяви: “Ако парламентът е фирма, тя трябваше вчера да е фалирала, и тя фалира относно общественото одобрение”. Според Бойко Борисов има приток на симпатизанти на БСП към ГЕРБ и това е така, защото: „Червената клика от бившата червена номенклатура така привърза БСП за Доган, че тази партия няма бъдеще повече”.

Цялото интервю с Бойко Борисов четете ТУК