/ МС, пресцентър
4 години президентът Радев ръководи пряко, непосредствено, общо, контролира НСО. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерския съвет. 

„Преди 2 дни се разиграва следната случка, не скеч, не сцена. Видно публични лица - Христо Иванов е бил вицепремиер, министър, председател на партия, дебаркира видно като Христо Ботев на Козлодуй. Видно отива там с цел. Абсолютно не го виня. Всяка партия използва ситуацията по начин, който намери добър за нея. Никакъв упрек. Отива там със своята цел. Как бива посрещан? Събитието е на 200.-300 метра, където се предполага, че е випът, който охранителните пазят, е. Нищо не налага такива действия на двамата или трима охранители. Просто виждам артисти. Единият леко върви, носи знаме, а другият го бута, бута до водата и го пуска да си излезе обратно. Ако ще го давиш, го дави, ако го качваш в лодката, го качвай“, допълни той.

Според премиера сценарият с медицинските сестри на перваза на парламента не е успял, но сега всичко е добре "сглобено". 

"Как тръгва този сценарий - с медицинските сестри не успя, но сега Христо Иванов протестира срещу тези, които го окъпаха, ама те го изкъпаха, той отиде да ги подкрепя, и вика държа борисов отговорен. За кое?, попита премиерът. "Какво прави Христо Иванов да подкрепи или протестира пред този, на които отговоря НСО и казва, че Борисов ще отговаря", възмути се Борисов.

Борисов коментира отношенията на ГЕРБ с ДПС, като посочи, че те са видими, защото именно движението силно е подкрепило управляващите при вземането на евроатлантически решения, като покупката на новите самолети, както и влизането в еврозоната. "Нито съм ходил на зимните, ни на летните сараи. но много от протестиращите лидери са били там - едните на летните, другите на зимните, отсече премиерът. 

"Всичко това е добре разигран сценарий за да покаже колко гадни са хората от ДПС, как техните гавази, а те не са техни, те са на президента, да съумеят да го припишат на мен. Лично Радев го е назначил. Затова, като има виновен, аз искам оставката веднага. При мен, ако се случи нещо в 12, в 1 часа най-късно започват въпросите - кога, ще му вземете ли оставката. Служители, хвърлили флага на земята, могат ли да бъдат охрана. Кой подбира тези хора, кой ги обучава?, попита отново Бойко Борисов.