Борисов: Премиерът иска с дебата да правим шоу и хората да ни се смеят
Борисов: Премиерът иска с дебата да правим шоу и хората да ни се смеят / Sofia Photo Agency
"Премиерът Сергей Станишев в момента се чуди как да дезертира от дебата, който сам предложи", каза пред Дарик радио неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той допълни, че, ако има дебат, то той трябва да е по теми, които вълнуват хората и са свързани с ежедневието у нас.

„Като го гледам как подскача тези дни, явно много си е изпуснал нервите, защото се държи като човек, който не се е чул какво говори от вчера. Първо никой не го е канил на дебат, той се изсили в събота да говори по тази тема. Аз му казах незабавно да отидем в Министерски съвет и да дебатираме по всички теми, които са на дневен ред – трафик, отпадъци, екология, договора за газа – проблеми, които касаят хората”, коментира Борисов. По думите му Станишев е последният човек, който може да говори за програма, защото, ако се извади програмата на БСП отпреди три години, която трябваше да изпълняват, там плосък данък няма, няма и едно изпълнено обещание в нея нито в социалната сфера, нито в образованието.

„Станишев иска да прехвърли дебата във виртуални теми, да правим шоу, да ходим по студия, за да ни се смеят хората, да ни гледат сеира и така да отвлече общественото мнение”, каза още столичният кмет. Според него не трябва сега да се говори какви са програмите, а за три години какво е свършил, защо бяха спрени фондовете, парите, защо няма магистрали, защо се срива съдебната система.

„В началото погледнах сериозно на тази тема, защото помислих, че може да стане нещо добре. Аз нито не съм се объркал, нито съм го предизвиквал. Той сега шикалкави и се чуди как да избяга от тази тема”, допълни коментара си Бойко Борисов.