Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Борисов пред Дарик: Всеки ден се раздавам на максимум
94686
Борисов пред Дарик: Всеки ден се раздавам на максимум
  • Борисов пред Дарик: Всеки ден се раздавам на максимум
Само около 1 милиард е влязъл в бюджета от приватизацията на държавната собственост, при положение че е трябвало да бъдат 30 милиарда. Сметката е на премиера Бойко Борисов, който нарече приватизацията през последния четвърт век „разбойническа”. Интервюто с премиера е от поредицата „Размяна на вратовръзки” - проект на Дарик радио и egoist.bg. В него участват 25 мъже, които за добро или лошо оставиха следа през изминалите 25 години. Това са 25 мъже, които белязаха работата, идеите, действията ни през последните 25 години. Те са политици (президенти и премиери), актьори, художници, музиканти, лекари, спортисти, учени.
 
Борисов: Десетки предприятия у нас са ограбвани разбойнически като „Полимери”

На хипотетичния въпрос, ако министър-председателят може да избере своя наследник на поста, кого би посочил, когато му изтече мандатът, Борисов отговори: "Не искам да предизвиквам Радини вълнения. Аз не обичам да си задавам въпроси и да търся отговори на неща, които така или иначе няма да станат. За какво да се измъчваме? Имаме толкова работи, за които да мислим - административни реформи, съдебни реформи, икономически растеж", каза министър-председателят.
 
По думите му, "ако така вървим, до края на годината ще отидем до 4 процента ръст" на икономиката, което е важното.
 
Бойко Борисов: Близо 11% е повишението на доходите в страната

За първото шестмесечие имаме 10 на сто увеличение на доходите на хората, отбеляза Борисов. Безработицата по думите му е паднала до 5 на сто. "Всъщност вече само тези, които не искат да работят, не работят, защото е факт, че внасяме от Украйна, Беларус, Молдова и Македония сервитьори, камериерки, сиреч нискоквалифициран труд, който може всеки да го работи, ако не иска да е безработен, докато се намери по-добра работа", каза още Борисов.

Борисов: Гасил съм пожари с брезентова мушама

През последните 25 години няма ден, в който да не съм работил, да съм почивал, всеки ден съм се раздавал на максимум, каза още премиерът в интервюто, което е част от поредицата „Размяна на вратовръзки”. 

Цялото интервю на Константин Вълков с министър-председателя чуйте в darikradio.bg