Борисов повози Цветанов на пожарна кола
Борисов повози Цветанов на пожарна кола / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Седем големи града в България вече имат нови противопожарни автомобили
56477
Седем големи града в България вече имат нови противопожарни автомобили
  • Седем големи града в България вече имат нови противопожарни автомобили

Седем от големите български града се сдобиха с чисто нови пожарни коли. Те бяха представени на днешния професионален празник на пожарникарите от премиера Бойко Борисов, присъстваха и няколко министри от кабинета. 42-та автомобила ще улеснят работата на 35% от огнеборците в страната.

Стойността на новите противопожарни автомобили е 7 млн. евро. Премиерът поздрави пожарникарите с празника и си спомни младините си. Той призова пожарникарите да дарят кръв, така както по-рано днес сториха голяма част от министрите в кабинета.

„Още 120 такива автомобила, и стават общо 430”, посочи премиерът. Той показа и колите, на които навремето е служил самия той.

Министър-председателят не се сдържа и покара малко една от колите, като зад него се качиха министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и шефа на пожарната Николай Николов. Цветанов след това обяви, че от реализираните икономии ще могат да бъдат закупени още 10 пожарни коли.

Вътрешният минитстър определи като слухове информацията, че е бил задържан помагача на атентатора от летището в Бургас. „Няма такава информация, която да се потвърди от службите”, заяви той.

Борисов повози Цветанов на пожарна кола
netinfo