ГЕРБ номинира районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров за кмет на Пловдив. Неговата кандидатура беше обявена на извънреден брифинг в града от лидера на партията Бойко Борисов. Представени бяха и кандидатите за районни кметове, както и листите на партията за общински съветници в града.

"На пръв поглед един тих и мълчалив човек, достоен, който много добре работи", каза Борисов за Димитров. 

Той посочи, че през изминалите години ГЕРБ са направили много за благоустройството не само на Пловдив и София, но и на останалите градове в страната.

"Това са улици, театри, университети, стадиони, спортни зали, които може би са едни от най-хубавите в България. В София, когато станах кмет, нямаше нито една спортна зала. Същото беше в Пловдив, същото във Варна и Русе, трябва да изброя още 20 града“, каза Борисов. 

"Има с какво да сравнявате - с последните три години. Ако искате в Пловдив да става това, каквото става в държавата, вие си решавате. За последните три години за Пловдив няма нищо. Не една, не две години, а цели три", подчерта още лидерът на ГЕРБ.

"Благодаря на генерал Борисов за доверието. Следвам го 17 години. Благодаря на членовете на партията от Пловдив, които ми гласуват доверие", заяви на свой ред кандидатът за кмет Костадин Димитров.

На въпрос кога от ГЕРБ ще обявят и номинацията им за кмет на София, Борисов заяви, че сега са в Пловдив и това е акцентът, но допълни, че има шест много добри кандидати за София.

"Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът.

"От два месеца кандидатите на нашите коалиционни партньори са надолу, само хейт. Когато си построил в София хиляди километри, паркове, фонтани, все ще намериш някое накриво поставено паве", каза Бойко Борисов.