Борисов не се справя с пропагандната ситуация, смята социологът Андрей Райчев
Борисов не се справя с пропагандната ситуация, смята социологът Андрей Райчев / снимка: БГНЕС, архив

ГЕРБ не се справят със ситуацията, за пръв път виждаме, че Бойко Борисов не се справя с пропагандната ситуация, заяви по Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

Досега премиерът винаги е успявал да наложи темата на разговора. Но сега, в ситуация, в която хората ръмжат за това, че нямат пари, да вкараш темата за данък върху лихвите на депозитите, това, според Райчев не е уместно.

Андрей Райчев и политологът Румяна Коларова коментираха спада на доверието към управляващите и предстоящите избори.

Появиха се различни прогнози, различните агенции дават различни данни, защото "нещо става". Райчев сравни ставащото със земетресение, "а по време на земетресение, трябва да изчакаме да завърши и тогава ще можем да го измерим". Няма време да се появи нов политически субект. Аз не мисля, че има време, смята социологът.

Политологът Румяна Коларова обаче беше на противоположното мнение, че време има. "Има време за поява на нов политически субект", каза тя, цитирана от БГНЕС.

"Разбира се, че той няма да е от формата на ГЕРБ или НДСВ. Става дума, че в стабилните демокрации за три месеца преди изборите това е срокът, в който може да се появи нов политически субект. Може да бъде като модел на датските партии - където има гарантирани между 18 и 20%, ако субектът се обяви до 3 месеца преди следващите избори. За мен големият въпрос е дали ще се появи нов политически субект, тогава вече ще стане земетресението. Народът очаква честен, порядъчен човек", посочи Коларова.