Борисов: Не разбирам омразата, която те кара да градиш политика върху лъжа
Борисов: Не разбирам омразата, която те кара да градиш политика върху лъжа / БГНЕС, архив

„Не мога да разбера тая омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и да я тиражираш всеки ден", коментира по време на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

Той и министрите проведоха дискусия по информациите, свързани със сертифицирането на средства по Програмата за развитие на селските райони (2007-2013).

Скандалът с европарите за земеделие се пренесе в парламента

„Аз никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове, защото това са пари за хората, за държавата, за България. Това е просто безотговорно. Сигурно, ако на тях им дадат право в Брюксел, първи те ще спрат фондовете за България, само да е зле кабинетът в момента, без да мислят, че това удря държавата", допълни министър-председателят.

Той посочи, че, за съжаление, всички коментари се чуват и в Европа:

„Хората не могат да ни разберат - искаме да ни спрат фондовете ли, искаме да ни спрат програмите ли, какво искаме, това ли ни е желанието? А всъщност тези пари не отиват нито в ГЕРБ, нито в БСП, нито в която и да е партия - те отиват в бизнеса, в общините, отиват при хората реално", заяви Борисов.

БСП: 1,1 млрд. лева по ПРСР може да не бъдат платени от Европа

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев отбеляза, че Програмата е приключила в края на 2015 г.

„Как могат да ни я спрат, като тя свърши? Най-любопитното е как могат да не ни възстановят пари, които вече са платени - да почнем оттам. Иначе кореспонденция с Европейската комисия има всякаква и да прави истерия някой на база едно писмо от Комисията означава, че изобщо не е в течение какво съдържа кореспонденцията с Комисията", коментира Дончев.