/ БГНЕС
Не викайте "Оставка" на Радев, а "Единство", не се поддавайте на провокации, призова премиерът
Премиерът Бойко Борисов излезе пред множеството, което подкрепя правителството и го посрещна със скандирания "Бойко!". Той обаче призова привържениците на кабинета да не се поддават на провокации, а да заложат на единството.

"На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно, само след няколко месеца ще има избори, каквото каже народът, но днес трябваше да сме заедно", заяви премиерът Бойко Борисов за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Повтори го и пред митинга на "Дондуков 1", който го посрещна с бурни овации.

Бойко Борисов протест
БГНЕС

"На този ден трябва да сме заедно с президента Радев. Хората в Европа няма да разберат защо в такъв хубав ден за България сме разделени. Благодаря ви, че сте тук, защото показваме, че и ние можем, когато искаме, да затваряме Орлов мост", обърна се към симпатизантите на ГЕРБ лидерът на партията.

"Вместо да викаме на президента Радев "Оставка", вие викайте "Единство", защото "Съединението прави силата", апелира премиерът.

"Не сме заедно и не съм щастлив. Да си доведат футболните агитки...", показа, че очаква провокации Борисов. "Не се поддавайте на провокации", апелира той пред своите симпатизанти.

"Днес е добър ден за България, справихме се добре. Там сме, където са белите държави. От днес вече няма да фалират по 10-12 и повече банки. Европейската банка ще контролира това да не се случва. Това е най-гадното, което се случва в момента - не трябва да се разделяме днес", призова Борисов.

Бойко Борисов протест
БГНЕС

България вече е в чакалнята на еврозоната

"А ние цял ден се мъчим да покажем кой колко някого мрази, ами нали пише."Съединението прави силата". Сега да се прегърнат, да се радват, да играят хоро, ръченица, с маски, да ни е кеф, свършили сме огромна работа. А ние цял ден отбиваме атаките на нашите българи, които по всякакъв начин искаха да попречат на това, което е хубаво за народа. Подавам ръка на президента, на всички, истински ще съм щастлив българите да се прегърнат и да тръгнем заедно", каза още Борисов пред медиите по-рано по време на пресконференцията за влизането ни в чакалнята на еврозоната, в която участва заедно с управителя на БНБ и финансовия министър.

"Истински съм за "Съединението, че прави силата" и му вярвам. И истински щях да бъда щастлив, освен гуверньорът, да седи до мен българският президент. Хората за нас се радват, а ние не се радваме. Вместо да работят, ще ги изкарваме всяка вечер. Има избори, народът ще ни подреди пак- Бил съм опозиция. Даже май да си опозиция ще е по-добре", каза той.

Бойко Борисов протест
БГНЕС

Шефът на БНБ за влизането ни в ERM II: Това е исторически акт, дава на България тежест

"Не се радвам истински, защото не сме заедно, разделена държава не е моята държава, която искам да видя, силна, единна, и ако аз съм причината, ходил съм си два пъти...", намекна пак за оставка премиерът.

"Моето предложение към опозицията е да се хванем да работим, митингите да са в заводите и фабриките, да работим денонощно, такава криза се задава, а виждате че прокуратурата всеки ден навестява някое наше министерство, ще дойде време, когато министри няма да искат да стават, като в Румъния. Нека да оставим прокурорите да си вършат работата, да не им давам оценка", коментира и акциите на прокурорите премиерът, след което се запъти да излезе навън към митинга в подкрепа на правителството.

Бойко Борисов протест
БГНЕС