/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов остро разкритикува изявлението на президента Румен Радев, който поиска управляващите  да преосмислят социалната изолация в разумен срок.

"Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата, да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално това е предложил днеска той. Да наложи вето, вече с тези... като някоя дърта свекърва, ама тея злобните, само ходи и върви след нас. Ние обикаляме да възстановим производство, да дадем бизнес, и някой излезе, каже 5 приказки, дали му листчето.", отвърна задочно на критиките на президента Борисов.

"Първите мерките са до 13 април. Депутат след депутат дават положителен резултат за коронавирус. Те са били в една стая всички. Ако утре не можем да съберем парламент? Затова сме го предложили. На третия ден, в който кажем надолу сме, махаме всички заповеди. Единственото признато в света е физическата изолация", категоричен бе министър-председателят.

Румен Радев: Мизерията не е спасение от вируса

Борисов добави, че и него го боли заради случващото и даде пример:

"Бих казал следното - един родител, който си обича детето си, когато трябва да го заведе на ваксина или зъболекар, детото плаче, дърпа се, страда, но родителят знае, че това е, за да е здраво. И колкото и да му е криво, завежда детето", каза той.

Борисов определи критиките на президента като нелепици, но в тежък ден за Румен Радев нямало да му отговаря. От думите му стана ясно, че бащата на президента е починал.

"Сутринта му се обадих да му изкажа съболезнования. Учудвам се в ден, в който баща ти умрял да говориш нелепици. Можем много да му отговаряме, но в такъв тежък за него ден не бих си го позволил", каза той.