/ БГНЕС
"Да избереш София за център за споделени услуги не е много лесна работа", подчерта премиерът Бойко Борисов при откриването на нов център за споделени услуги на Групата на Световната банка в София тех парк. По неговите думи резултатите, които България показва във всяка една област, са отлични. Той благодари и на Кристалина Георгиева, която чрез работата си в Световната банка е показала, че българите заслужават доверие.

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че това е един от добрите примери, защото глобална институция като Световната банка и нейната група намира повод да припознае България като второто място след Чанай, Индия, където да бъде открит подобен център за споделени услуги.

Горанов подписа със Световната банка за офис за споделени услуги в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова смята, че откриването на подобен център е голямо признание за столицата на България.

"Световната банка е изключително доволна да започне своята дейност в този нов офис за споделени услуги в София", каза управляващият и главен администратор на Групата на световната банка Шаолин Янг. Той благодари на българското правителство за партньорството за учредяването на този център, както и за партньорството между България и групата на Световната банка. "Щастливи сме да започнем една нова фаза в нашето партньорство", каза още Шаолин Янг. Той очаква, че този център ще предоставя най-високо качество корпоративна ИТ подкрепа за бизнеса на Световната банка по света. Освен центърът ще допринася за сътрудничество в реално време и подкрепа за банковите операции в повече от 160 страни по света.
 

БГНЕС



Чрез центъра ще се предоставя корпоративна и технологична подкрепа за бизнес операциите на институциите от групата по целия свят. Реализацията на проекта ще се осъществява поетапно. Началната фаза започва още този юли. Пълният капацитет от над 300 заети места се планира да бъде достигнат в петгодишен срок. Около 75 IT експерти ще бъдат наети до лятото на 2020 г. Плановете са през 2021 г. те да станат 150 и до 200 в годините след това.


 
БТА