/ БГНЕС
"Извънредното положение пресече този опит да се създаде хаос в държавата. Стана ясно кои са истинските ценности. Сега част от опозицията няма търпение да се заяви отново. Още на другия ден след като падна извънредното положение се появиха тези от "Възраждане", Мая Манолова бърза и тя да се покаже, за да не я пропуснат след това, когато дойде време да се дели властта, ако се стигне до разноцветен парламент на след следващите избори". Това коментира бившият служебен премиер Георги Близнашки пред БНТ.

Борисов: Божков доведе при мен ръководството на бТВ

По думите му за първи път имало такива разделителни линии и за първи път някой се опитва да вката олигархията в правия път. Един куп ключови фигури са подложени на удар. Не е въпросът дали са умни, те са изключително богати и имат възможност да влияят върху медии и политици. "Нека не забравяме, че много полицити бяха на хранилка в яслата на Васил Божков".

Той каза още, че е бил единственият евродепутат, който не е бил на откриването на изложбата на частната колекция на Васил Божков в Европейския парламент. "Аз знаех как е натрупана тази колекция и не съм имал никакви колебания по този въпрос още през 2007 г.", припомни Близнашки как през 2007 година сме се предсатвили пред света имено с частната колекция на Божков.

Антиките на Божков може да надхвърлят 10 000 предмета, изземванията продължават (СНИМКИ/ВИДЕО)

Относо постояните атака, комикси и картинки, с които Божков се опитва да каже, че е бил притискан от властта, Близнашки заяви,че Божков трябва да разкаже тогава и за Пламен Орешарски и за Сергей Станишев. "Той има дълга история, Васил Божков не е светена вода ненапита, която видиш ли някакъв лош човек, станал главен прокурор го е хванал за врата. Не е така. Този човек е вътре в игрите от много, много години. Не отдавайте значение на тези комикси".

Тези хора - Цветан Василев и Васил Божков трябва да дават показания, а не интервюта, категоричен е Близнашки.
БНТ