Евгени Крусев
Евгени Крусев / БГНЕС
Има внесен обвинителен акт в съда за престъпление по служба срещу бившия заместник-кмет на София Евгени Крусев. Това каза зам. главният прокурор Иван Гешев.

Евгени Крусев подаде оставка заради обвинение за ремонта на „Графа“
 
В края на миналата година специализираната прокуратура обвини Крусев в престъпление по служба, от което могат да настъпят значителни вредни последици в размер на 5 028 354 лева. Тогава бе съобщено от прокуратурата, че Евгени Крусев, като възложител, е нарушил служебните си задължения. В нарушение на ЗОП предприел съществено изменение на сключения договор с „Джи Пи Груп“, изразяващо се в изготвяне на нов инвестиционен проект и промяна на издаденото разрешение за строеж, вкл. и за полаганата виброизолационна система (подмяна на виброизолационните елементи по задание, оферта и договор с такива, заради които друг участник е бил отстранен от участие, поради несъответствието им със заданието).

Повдигнаха обвинения на Евгени Крусев
 
От прокуратурата уточниха, че заради това могат да настъпят значителни вредни последици в размер на 5 028 354 лв., тъй като са създадени условия за прилагане на финансови корекции на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове.
 
Тогава бе съобщено, че Крусев е с мярка за неотклонение „Подписка“, както и че му е наложена забрана да напуска страната.
БГНЕС