Безсмислено е вече Станишев да подава оставка, смята Овчаров
Безсмислено е вече Станишев да подава оставка, смята Овчаров / снимка: Sofia Photo Agency
Безсмислено е вече Станишев да подава оставка, смята Овчаров
22605
Безсмислено е вече Станишев да подава оставка, смята Овчаров
  • Безсмислено е вече Станишев да подава оставка, смята Овчаров

"Няма предвидено обсъждане на смяна на лидера на БСП по време на конгреса в неделя, аз няма да поставя този въпрос, а единственото, което е възможно да се случи тогава, е вот на доверие към Сергей Станишев. Вариант за оставка звучи интересно, тъй като той е опитен политик и не мисля, че е редно да научаваме от вестниците, че ще си подава оставката, а и не мисля, че ще причини това отпреди 3 месеца, когато отказа да си я подаде. Сега вече е безсмислено да го прави", каза в "Седмицата" на Дарик депутатът от БСП, бивш министър и настоящ лидер на столичните социалисти Румен Овчаров.

Не защото не мога да се справя с партията или с проблемите, а защото смятам, че избирането на човек като мен, спрямо който през последните години имаше такава компроматна акция, не е уместно за партията, която иска да покаже променена визия. Така Овчаров отговори на въпрос за евентуална негова кандидатура за лидерското място.

Допуснахме БСП да стане най-корумпираната партия, без да сме правили сделки с външния дълг за милиарди, без да сме правили опити да порадаваме БТК с милиарди загуби, доказани вече, без да сме продавали Кремиковци за 1 долар, коментира Румен Овчаров и допълни, че някой трябва да каже защо и как се получи така: "Кой правеше собствен имидж върху гърба на тези около себе си? Кой се занимаваше с компрометирането на част от хората в ръководството на партията?"

Цялото интервю с Румен Овчаров чуйте в звуковия файл