/ iStock/Getty Images
Парното в някои квартали в столицата е спряно от 09:00 ч. тази сутрин заради авария, съобщава на сайта си „Топлофикация – София“. 

В квартал „Лозенец“ няма парно в участъка между бул. ,,Арсеналски“, ул. ,,Богатица“, ул. ,,Димитър Хаджикоцев“ и ул. ,,Славище“ , и в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ул. „Иглика“, ул. „Капитан Андреев“ и бул. „Черни връх“. Очаква се  възстановяване на топлоподаването утре - 29 ноември, в 05:00 ч. 

Без парно е и част от квартал „Яворов“ - ул. „Петър-Делян“ №10, ул. „Чавдар Войвода“ №2 и ул. „Иван-Асен“ №73, 75, 79. Топлоподаването трябва да бъде възстановено утре към 17:00 ч. 

В кварталите „Иван Вазов“, „Медицинска академия“ и „Крива река“ се очаква топлоподаването да бъде възстановено също утре – 29 ноември, в 05:00 ч.

От вчера без парно са част от кварталите „Дианабд“ и „Гео Милев“, като се очаква там топлоподаването да бъде пуснато също на 29 ноември.

По информация на БНТ авария на магистрален топлопровод, изграден пред 1970 година, е причина част от София да остане без парно и топла вода.
Топлофикация София, БТА