Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков поиска предсрочни парламентарни избори заради „срамни сделки в българския парламент".

В предаването „Събуди се" по Нова телевизия Бареков обясни, че за всички е ясно, че партиите подмениха вота на своите избиратели: „Без две партии - само ГЕРБ и ДПС правят това, което си казаха на избирателите. Реформаторският блок няколко пъти излъга избирателите си - няма да се коалира с ДПС, няма да се коалира с Бойко Борисов, а излъгаха тотално избирателите си. Те в момента са патерица на ГЕРБ и ДПС. Това се случва в момента и с БДЦ, не с ББЦ, която има един-единствен депутат".

Според него „тези срамни сделки в българския парламент" трябва да бъдат прекратени, чрез предсрочни парламентарни избори: „Решението е в Борисов и ДПС. Предсрочни парламентарни избори по някое време, колкото по-скоро, толкова по-добре, за да бъде ясно на българския избирател, че вече няма забранени коалиции между партиите".

Според евродепутата неговата група в парламента е била унищожена, защото трябвало да има партия или група, която да обслужва сделките на големите партии в парламента.

„Бареков е низвергнат, изгонен в чужбина, наблюдател. Изнесох двете кампании на гръб, в Европарламента вкарах втори депутат, в българския парламент вкарах 15 човека с моя авторитет, с моето име, а мен ме няма там. Обещах на моите избиратели да не се продавам на ГЕРБ и не съм се продал", категоричен бе Николай Бареков.

Източник: Novanews.bg