/ БГНЕС
"Смятам, че със страданието на хората никой не трябва да спекулира политически". Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във връзка с наводненията по Черноморието, което отнеха няколко човешки живота и нанесоха огромни щети.

"Важно е да се вземат мерки. Ако трябва в Народното събрание да се приемат законодателни такива, ще го направим. Но да спекулираш политически, когато в населени места в България е обявен Ден на траур, е недопустимо", подчерта Атанасова.

Нинова за наводненията: Този проблем е рецидив и изисква комплексно решение

Можем да критикуваме всички институции, местната власт и кой ли не. Сега обаче трябва да се организираме като държава, за да може хората да не бедстват. Защото миналата година, когато се наводниха селата в Карловско, политици си правиха ПР от това. И какво? Една година по-късно, хората казват, че не са преодолени щетите и последиците от бедствието", посочи тя. 

"Днес в 12:30 заедно с министъра на финансите имаме среща, за да коментираме финансовата помощ, свързана с дейността на Комисията за аварии", допълни Атанасова.

На въпрос ще бъде ли оставката на някого заради тази ситуация, тя заяви: "В момента всички сили и средства трябва да бъдат за това да превъзмогнем щетите от бедствието, а не да се искат оставки. Има време за оставки".