За пореден път ни връхлетя трагедията с наводненията, този път по Черноморието. Този проблем е рецидив и изисква комплексно решение. Този проблем касае незаконната сеч на гори, неподготвената инфраструктура, непочистените корита, корупция при средствата, които се отпускат за решаването на този проблем, а в крайна сметка приключва с човешки трагедии, с погубено имущество - частно и държавно, и струва много - човешки животи и средства.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

След водния ад по Черноморието – армията е на място, щетите са огромни, свидетелски разкази (СНИМКИ/ВИДЕО)

"На парламента му отива да се заеме с този проблем комплексно", смята Нинова. Тя припомни, че по време на периода, в който е била вицепремиер в кабинета "Петков", е внесла доклад, в който е била описана ситуацията в страната и комплексни предложения за решаване на проблема. "Падна правителството, и този доклад потъна някъде в бюрата на парламента. Да се заемем най-накрая и да решим тези въпрос. Това няма да свърши дотук, ще има и следващи случаи", каза още тя.

Нинова настоя да се покани на изслушване премиерът акад. Николай Денков, както и финансовият министър Асен Василев, за да могат да дадат повече информация относно средствата във Фонда за бедствие и аварии.
БГНЕС