Една от жертвите на стихията е председателят на Районния съд в Царево
Намерено е тялото на четвърта жертва на наводненията в района на Царево, потвърдиха от МВР и кметът на общината Георги Лапчев.

Тялото е извадено от катер на "Гранична полиция".

Откритото тяло е на дъщерята на съдия Мария Москова - председател на Районен съд - Царево, която също е сред жертвите на наводнението, потвърдиха от пресцентъра на полицията в Бургас. 

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че една от жертвите на стихията е председателят на Районния съд в Царево. За това съобщи министърът на правосъдието Атанас Славов.

"С огромно прискърбие разбрах, че една от жертвите на стихията в Царево е председателят на Районния съд в Царево съдия Мария Москова, която отдаде целия си живот на магистратската професия", написа Славов във Фейсбук.

"Искам да изразя своите най-дълбоки съболезнования на роднините и близките ѝ, както и на роднините и близките на останалите жертви на това безпощадно бедствие! Случилото се в Царево за пореден път ни показа колко крехък е човешкият живот и колко безпомощни сме пред силата на природата. Моля се за хората на Царево в тяхната борба за възстановяване на нормалния си живот!", посочва министъра.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас регулират движението по всички пътни артерии на територията на Община Царево. Заради преливане на река Велека към настоящия момент няма достъп до Синеморец. Органите на реда осъществяват и линеен контрол за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите осъществяват и контрол спрямо повредена или унищожена собственост на граждани, с цел недопускане на мародерски действия.

Полицията с последни данни за жертвите и изчезналите след потопа в Царево

Служителите на зонално жандармерийско управление в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от съдействие.

Екип на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бургас , заедно с доброволно формирование от Пловдив по закона за защита от бедствия освобождават пътя за с. Фазаново, чрез изрязване и преместване на дървета и клони, както и проверяват проходимостта на пътя. Екипи огнеборци осъществяват отводнителни действия в с. Лозенец и к-г „Оазис“. Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват контролирано вода от два язовира в Лозенец, с цел недопускане на преливането, а  водолази издирват по море и в близост до сушата различни опасни предмети, отнесени от придошлата вода.

Пожарникари  участват и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в осигуряването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в с. Кости и оказват съдействие на местното население.

Гранично-полицейски кораб е в акваторията на Царевския залив за подпомагане на действията по търсене и спасяване.
МВР