Арестуваха 4-ма наркопласьори във Велико Търново
Арестуваха 4-ма наркопласьори във Велико Търново / снимка: DarikNews

Четирима наркопласьори от Монтана са заловени при полицейска проверка във Велико Търново. Младежите, на възраст от 20 до 25 години, са пътували в лек автомобил „Ауди" с монтанска регистрация.

Колата е спряна за проверка около 3,00 часа тази нощ. При направен оглед полицаите открили отвор в ръчната спирачка, в който били скрити наркотици. Намерени са 103 грама кокаин, увит в целофан и облепен с кафяв скоч, други 11,8 грама кокаин, увити във фолио, 7 хапчета метамфетамин, 2,3 грама сух канабис и електронна везна.

В багажника на автомобила са намерени и два газови пистолета и един картечен газов пистолет. Колата е управлявал 22-годишният Крум Ю., който няма съдебно минало. 21-годишният му съгражданин Борислав Т. е с две присъди за притежаване и държане на наркотици, издадени от съда в Монтана през 2008 г. По едната е освободен от наказателна отговорност, а по втората е осъден условно. 20-годишният Митко М. също има присъда от 2008 г. от Монтанския съд за действия с наркотични вещества, но е освободен от отговорност. Четвъртият задържан - Петър М. на 25 години, няма съдебно минало, съобщават от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Други новини от Велико Търново