Социалист връчва „Оскари“ за главна роля и сценарист на червения пленум
Сблъсъци в БСП след избора на председател на партията. Конкурентите на Корнелия Нинова и вътрешната й опозиция я атакуваха остро на започналия минути преди 12 часа пленум на Националния съвет на партията.

Резултатът от вътрешните избори е основна тема. Според вътрешната опозиция вотът е бил опорочен. Имало е множество сигнали за нарушения, за това поискаха създаване на анкетна комисия. Междувременно привържениците на Нинова заявиха, че това са лъжи и вотът е преминал нормално.

Анкетна комисия, която да разследва провеждането на първия пряк избор за лидер на БСП ще поиска Красимир Янков на днешното заседание на Националния съвет. Той беше един от кандидатите за лидерския пост на партията. Според Янков стана ясно, че сигналите за нарушения при избора на председател са много повече от обявените от ЦИК и са над 1000.

„Аз ще предложа нарочна комисия, която да разгледа работата на ЦИК и всеки подадени жалби. ЦИК обявяват около 50 жалби, но те са може би над 1000 с тези, подадени по места”, смята Красимир Янков.

„Докарваха ги с колички, беше направено така, че да се организира вота. Смятам, че тази победа ще я победи. Ако ме разбирате правилно”, каза  Георги Гергов.

„Знаете резултата, аз ще го проверя, защото ми е приятно да го чувам. Над 67% активност, над 81% за Корнелия Нинова. Това е достатъчно красноречиво. Партията е мобилизирана”, коментира Филип Попов.

Георги Тодоров, който се отказа от лидерската битка, дойде на „Позитано” 20 с два „Оскар”-а. Единият бил за лидера на партията Корнелия Нинова за главна роля. А кой е главният сценарист и за кого е втората статуетка, Тодоров не пожела да коментира.