Председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров заяви, че няма промяна в позицията на партията по въпроса за бъдещия председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Пред журналисти в кулоарите на парламента Гюров опроверга информация, появила се в публичното пространство, че името на настоящия министър на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков е било задраскано в подготвяната програма за ново правителство, която обсъждат четирите формации.

Депутатите приеха правилата за избор на председател на КПКОНПИ

„Вие и вашите колеги вероятно сте видели чернова на искания, които са отправени от „Има такъв народ“. Това не означава, че тези искания ще бъдат приети. Продължаваме си нашата процедура, в която всяка от партиите в коалицията ще прегледа тези искания от „Има такъв народ“ и ще прецени кои от тях евентуално са допустими и кои – не“, посочи Гюров.

„След това имаме обща среща през уикенда, на която ще обсъдим това в тройната коалиция, а после ще разговаряме и с „Има такъв народ“, допълни още той.

Атанасова към БСП: Извиват ви ръцете с Рашков, след което ще ви оставят с пръст в устата

По-рано в петък парламентът прие процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати и избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
БТА