Андре Токев за първи път направи коментар за инцидента, при който беше заловен да шофира в нетрезво състояние със спукани гуми и само по джанти на Околовръстното шосе в София.

Шеф готвачът бе привлечен към наказателна отговорност за шофиране след употреба на алкохол. Той бе задържан за 72 часа. Предвид съдебното му минало, опасността на деянието и възможността обвиняемият да извърши ново престъпление, на 3 ноември наблюдаващ прокурор поиска на Токев да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, но искането му не бе уважено. На обвиняемия бе постановена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева. Софийска районна прокуратура, обаче, внесе протест в Софийския градски съд по отношение на определената от Софийски районен съд мярка за неотклонение на известния готвач.

Гласувайте и в анкетата ни ТУК

Видеоклип показва как шеф Андре Токев шофира по джанти

Междувременно шеф Токев се извини публично за станалото, като избра страницата си във Facebook за това.

„Съжалявам за случилото се! В живота на всеки от нас понякога се случват неприятни ситуации. Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад. Извинявам се на своите близки за това, което им причиних и благодаря за тяхната огромна подкрепа. Извинявам се на хората, които не познавам лично, но вярват в мен", написа в откровен пост в социалните мрежи Токев.

"Всеки човек поне веднъж в живота си е бил поставен пред предизвикателството да са се срамува от постъпките си. А ние, публичните личности, носим отговорност и в това какъв пример даваме. Причините за случилото са много, но това няма да промени събитията. В днешно време всички ние сме изложени на стрес, напрежение и рискуваме да загубим своя баланс. Динамиката, в която живеем и отговорностите, които носим със себе си, ни въвличат в жестока мелачка", допълни още той.

Съдът освободи шеф Андре Токев срещу гаранция от 3 хил. лева (СНИМКИ)

Шеф готвачът заяви, че е благодарен, че е жив и здрав е не е навредил на други хора.

"Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други, освен на себе си“, завършва своето послание във фейсбук Андре Токев.