Корнелия Нинова, Пламен Милев И Румен Гечев от БСП по време на представянето на алтернативния бюджет на партията за 2019 г.
Корнелия Нинова, Пламен Милев И Румен Гечев от БСП по време на представянето на алтернативния бюджет на партията за 2019 г. / netinfo
Алтернативният бюджет на БСП включва 6400 лв. еднократна помощ за второ дете
99564
Алтернативният бюджет на БСП включва 6400 лв. еднократна помощ за второ дете
  • Алтернативният бюджет на БСП включва 6400 лв. еднократна помощ за второ дете
6400 лв. еднократна помощ за второ дете, предлага БСП. Идеята е заложена в алтернативния държавен бюджет на социалистите. Условието, за да може семейство да получи тази помощ, е, ако родителите работят и се осигуряват.
 
Бюджетът на ГЕРБ представлява начин за оцеляване на правителството, докато алтернативата на БСП е икономика, борба с бедността и неравенството, смятат от левицата.

Бюджетът за догодина е един от най-амбициозните от началото на Прехода, смята Борисов
 
Лидерът на левицата Корнелия Нинова доразви идеята: "В нашия бюджет предлагаме дългосрочни политики, които представляват гарантиран икономически растеж при това с акцент през регионите и общините, и българска икономика, и българско производство. На второ, място мерки за преодоляване на бедността, мерки за намаляване на неравенствата. Ако трябва да обобщя с една дума, защото бюджетът е много богат, с много мерки - демографски бюджет. Чрез това, което предлагаме, се гарантира подобряване на здравния статус, на образованието, на икономиката, на доходите и най-вече грижата за младите хора - за семействата и за децата".
 
Нинова допълни, че сега управляващите отричат предложените разчети на социалистите, но през тази година са изпълнили не своя, а алтернативния бюджет на БСП.

Здравното министерство и Касата са доволни от Бюджет 2019