/ БТА
Стриктно следя графика на всички основни ремонти, както е по договор и след 60 дни или по-рано ще инспектирам отново развитието на тяхното изпълнение. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев на поредна внезапна проверка в жп депо Илиянци, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

По време на инспекцията министър Алексиев констатира, че след неговата лична намеса в момента е стартиран основен ремонт, но само на една мотриса.

Транспортният министър се обяви против повишение на цените на билетите в БДЖ

"Категорично поставих условие към "БДЖ-Пътнически превози" и изпълнителя "Алстом" до 4 октомври да е актуализиран линейният график по проекта за поддръжка на мотрисните влакове, за да се ускорят основните ремонти", каза Алексиев.

Министърът отново изрази недоволство и отчете забавени темпове по изпълнение на ремонтните дейности. Той припомни, че в рамките на една година и девет месеца единственото, което е извършено в жп депата, е визуална инспекция и текущи ремонти.

"За да бъдат "БДЖ-Пътнически превози" конкурентноспособни на останалите видове транспорт, са необходими бързи и адекватни мерки, които да доведат до увеличаване на пътуващите с влак", отбеляза Христо Алексиев.
БТА