Ахмед Доган иска да спре операция „Чисти ръце”
Ахмед Доган иска да спре операция „Чисти ръце” / cнимкa: Sofia Photo Agency

Лидерът на ДПС Ахмед Доган иска да спре операция „Чисти ръце” срещу политическата корупция. Това заяви председателя на ДСБ Иван Костов. Той коментира думите на Доган, че с искането си паламентарната комисия за борба с корупцията да провери пет имота, спрягани за негови, крадеца вика дръжте крадеца.

От думите на Ахмед Доган, че е под достойнството му да поиска контра проверка, Иван Костов си прави извода за липса на доказателства за твърденията на лидера на ДПС. Вчера Ахмед Доган каза, че за разлика от Иван Костов, когото много обича, в живота си никога не е крал. Иван Костов посочи, че лидерът на ДПС е трябвало да поясни какво точно е откраднал.

Според него се прави опит да се провали операция „Чисти ръце” срещу политическата корупция въобще, като тя се превърне в лични дрязги. По думите му Народното събрание трябва да провери дали държавните институции си вършат работата.

Операция „Чисти ръце” минава през проверка на всички сигнали, категоричен беше той и призова ДПС да изпрати такъв в комисията и за него, ако има доказателства за твърденията си.